Ektorpsringen ligger i stadsdelen Ektorp. Rektor för F-3 är Erik Fredriksson med stöd av biträdande rektor Hanna Charlesdotter Sjöberg.

torsdag 29 september 2022

Veckobrev vecka 39-41

Hej där hemma!


I matten fortsätter vi att fokusera på multiplikationstabellerna genom att räkna och att spela. Vi fortsätter även att träna på att skriva berättande text. För att förbättra våra egna texter har vi tittat på hur andra sagor är uppbyggda för att senare bygga vår egen saga. 

I NO har vi avslutat temat blandningar och lösningar, där vi tränat på att ställa hypoteser och gjort egna experiment. Från och med nästa vecka börjar vi med temat kroppen, denna gång kommer vi fokusera på sömn, träning, hygien och hälsa. 

I SO fortsätter vi arbetet med livet förr och nu där vi fått reda på smutsens historia och kärlekens historia. 

I teknik har vi arbetat med uppfinningar och upptäckter. 


Nästa vecka är det studiedag på torsdag och fredag. På torsdag är fritidshemmet öppet men på fredag är hela skolan stängd. 

Nästa vecka på torsdag börjar även utvecklingssamtalen. Glöm inte att lämna in lappen om utvecklingssamtalet senast fredag den 30/9 om du ännu inte gjort det. 


Denna vecka fick vi även reda på att Pernilla, vår musiklärare, har fått ett nytt jobb på Bråviksskolan. Hon kommer att fortsätta arbeta hos oss fram till julavslutningen (20/12). 


Vänliga hälsningar, alla vi på vintereken!



Klasstelefon 3A: 0727-243858

Mail: sofia.andersson3@norrkoping.se 


Klasstelefon 3B: 0727-243826

Mail: therese.wirgart@norrkoping.se 


Klasstelefon 3C: 0727-243821

Mail: carolin.karlsson@norrkoping.se