Ektorpsringen ligger i stadsdelen Ektorp. Rektor för F-3 är Erik Fredriksson med stöd av biträdande rektor Hanna Charlesdotter Sjöberg.

måndag 13 februari 2023

Veckobrev vecka 7

Hej alla där hemma! 

Här kommer ett försenat veckobrev. 


Vi har startat upp arbetet med forntiden genom att ta reda på hur det första livet blev till och sedan gå vidare till istiden. Eleverna har tyckt att det är spännande att se vilka spår vi än idag kan se efter istiden. Vi kommer fortsätta genom att gå vidare till stenåldern och lära oss vad som är unikt för stenåldern. 


Vi lär oss även om mytologi där vi får reda på mer om mytologiska varelser och sagoväsen. Än så länge har vi lärt oss om troll och jättar. Vi har diskuterat en hel del om vad det var som fick människor att tro på troll och jättar. 


I matematik har vi gått vidare från geometri till skala och nu fokuserar vi på att förbereda oss inför de nationella proven som startar vecka 11. Just nu förbereder vi oss genom att repetera de arbetsområden vi tidigare har arbetat med. 


Vi tränar även inför nationella prov i svenskan. Där har vi gett eleverna en rubrik där de ska skriva en berättelse under en lektion. Eleverna har även fått göra samma sak med faktatext. 


I tekniken arbetar vi med enkla maskiner som lutande planet, kilen och hävstången. På bilden har eleverna fått göra pyssel till alla hjärtans dag samt arbetat om John Bauer där de har fått koppla ihop bilden med sagoväsen. På musiken har de fått spela instrument och sjunga karaoke. 


Denna vecka kommer vi besöka Norrköpings stadsmuseum som har en utställning om forntiden. Vi går från skolan 08:15 och är tillbaka ca 11:00, det är extra viktigt att komma i tid, är man sen får man vara i annan klass under dagen. 3C går på onsdag, 3A går på torsdag och 3B går på fredag.  


Nästa vecka är det sportlov, vi önskar er alla ett avkopplande lov!


Vecka 10 är det studiedag måndag och tisdag, det är ingen skola då men fritidshemmet är öppet som vanligt för de som har anmält omsorgsbehov.   



Ni når oss som vanligt via mail och telefon. 


Klasstelefon 3A: 0727-243858

Mail: sofia.andersson3@norrkoping.se 


Klasstelefon 3B: 0727-243826

Mail: therese.wirgart@norrkoping.se 


Klasstelefon 3C: 0727-243821

Mail: carolin.karlsson@norrkoping.se



Vänliga hälsningar, alla vi på vintereken