Ektorpsringen ligger i stadsdelen Ektorp. Rektor för F-3 är Erik Fredriksson med stöd av biträdande rektor Hanna Charlesdotter Sjöberg.

fredag 13 januari 2023

v. 2-3

Hej alla! 

Nu är vårterminen igång, det är härligt att äntligen få starta igång efter en tids ledighet. Mest härligt av allt är att träffa barnen igen! 


Vi har startat igång enligt schemat, och har börjat arbeta med Forntiden och livet utveckling. Det är väldigt intressant och väcker många tankar. Vi kommer fortsätta med forntiden under stor del av vårterminen. 

I matten har vi börjat arbeta med geometri. Det kommer vi arbeta med under några veckor, sedan är vårt fokus på att repetera inför nationella proven som ligger framför oss. 

När vi har svenska kommer vi fortsätta att jobba mycket med att skriva olika typer av texter. Just nu är det faktatexter, därefter kommer vi även i svenskan repetera inför nationella proven. Så som ni märker kommer vi jobba mycket med att förbereda oss så mycket vi bara kan inför nationella proven. 


Senare under dagen kommer vi publicera barnens olika omdömen i de olika ämnen som vi har i skolan. Det är det som vi tidigare har pratat om under utvecklingssamtalen, men från och med den här terminen kommer de hittas på IST. 

Det kommer finnas de elever som är godkända i samtliga ämnen. Vissa kommer att ha några ämnen godkända och andra underkända. Det kan också hända att elever har något eller några kunskapskrav underkända, men godkänd trots det. Om ni har frågor kontakta oss så ska vi svarar vi gärna på dessa. 


Vi kommer under nästa vecka skicka ut en inbjudan till föräldramötet som vi tidigare skrivit om. VI kommer att samlas den 31/1 kl 17.30-18.30. Vi tänker att vi ses i matsalen, så vi kommer vara samlade alla tre klasser.  

Ni når oss som vanligt via mail och telefon. 



Klasstelefon 3A: 0727-243858

Mail: sofia.andersson3@norrkoping.se 


Klasstelefon 3B: 0727-243826

Mail: therese.wirgart@norrkoping.se 


Klasstelefon 3C: 0727-243821

Mail: carolin.karlsson@norrkoping.se



Hoppas ni ser fram emot detta läsår lika mycket som vi gör!


Vänliga hälsningar, alla vi på vintereken